Talopäivä Tuusulassa: odotettu minikotiesittely Etelä-Suomeen

Syyskuun loppu Tuusulassa. 

Pilvinen taivas ja tuulinen peltoaukea. Taustalla maatila vanhoine navettoineen ja viljankuivureineen. Peltoja laiduntavat hevoset ja niittyjä kehystää yhdeltä puolelta suomalainen sekametsä. Toisella puolella Alepa ja Abc:n tankkausasema. Keskellä pyöreä, avara puisto piknik-penkkeineen ja laikukkaasti kasvavine nurmikon alkuineen. Aivan tämän vasta avatun Kaffeepaussin puiston laidalla on ympäristössään silmiinpistävä puna-keltainen ja omaleimainen minitalojen kortteli: Asunto Oy Tuusulan Minikodit. 

Ja tänä syyskuisena päivänä 23.9. kohteessa järjestettiin Talopäivä, paljon kaivattukin minikotiesittely. 

Taloyhtiön eturivissä yksiöiden lisäksi jo myytyihin isompiin kaksioihin oli kiinnostuneita kävijöitä sen verran, että avasimme ovia esittelyyn varattujen asuntojen lisäksi pariin ylimääräiseen minitaloon.

Asunto Oy Tuusulan Minikodit

Kumppanimme Forentia Oy:n rakennuttama Asunto Oy Tuusulan Minikodit on 15 asunnon erillistalokohde, joka sijaitsee uuden Kaffeepaussin puiston laidalla kasvavalla Lahelanpellon asuinalueella rauhallisessa, maaseutumaisessa miljöössä. Forentia voitti tontin Tuusulan kunnan järjestämästä puistoa ympäröivien tonttien suunnittelukilpailusta minitalokonseptillaan. Viidentoista asunnon kokonaisuus koostuu kahdeksasta Oma 50 -mallin kaksiosta sekä seitsemästä Oma 27 -yksiöstä. Rakennuslupa kohteeseen myönnettiin keväällä ja maatyöt alkoivat kesäkuun alussa puiston rakennustöiden rinnalla. Valmiit asunnot toimitettiin tontille elokuussa. Kohde oli esittelyssä pihatöitä vaille muuttovalmis uusille asukkaille.

Talopäivässä tuvan täydeltä kävijöitä

Järjestimme yhteistyössä syyskuun lopulla Tuusulan Lahelanpellossa kauan odotetun Talopäivän valmistuvassa kohteessa. Varsinkin eteläisessä Suomessa olevat asiakkaat ovat kyselleet, missä minitaloihimme voisi alueella päästä tutustumaan ja nyt siihen tarjoutui hyvä mahdollisuus yrityksemme edustajien johdolla ainutlaatuisessa minitalokorttelissa. Tilaelementin* ja Forentian edustajien vieraana kävi päivän mittaan useita kymmeniä asiakkaita tutustumassa innovatiivisella Heti Valmis -rakentamiskonseptilla toteutettuihin ja valmiina paikalle toimitettuihin yksiöihin ja kaksioihin. Pystytimme myös teltan saapuville asiakkaille tapaamispaikaksi eturivin asuntojen väliin, missä oli mahdollista tutustua mm. mallistoesitteisiin sekä napata virvoketta ja suuhunpantavaa mukaan kierrokselle. 

 

Tilaelementin* myynnin asiantuntijat saapuivat paikalle aamulla ja olivat sopineet asiakkaiden kanssa päivän mittaan yksityisesittelyjä kohteessa. Kolmella edustajallamme oli kaikilla useampia sovittuja esittelyitä niin majoitusalan kuin rakennusalan yritysasiakkaiden kanssa. Tapaamisissa tutustuttiin minikotiemme laatuun, keskusteltiin innovatiivisesta rakentamistavastamme ja suunniteltiin yhteisiä uusia tai käynnissä olevia hankkeita. 

 

Rakennuttaja Forentian tavoitteena talopäivässä oli löytää kiinnostuneita ostajia tai sijoittajia viimeisille viidelle vapaana olleelle minikotiyksiölle. Kaksioista kaikki oli jo ennen tapahtumaa myytynä. 

 

Iltapäivälle aikataulutetussa sijoittajatapahtumassa vieraat pääsivät tutustumaan minikotisijoittamisen tarjontaan tässä sekä tulevissa yhteisissä kohteissamme. Sijoittamisesta ja rakennuttamisesta kiinnostuneiden kanssa keskusteltiin myös Heti Valmis -konseptin mahdollistamista säästöistä työmaarakentamisen ajassa ja kustannuksissa, kun talot tuodaan sisätiloissa rakennettuna perustuksineen valmiina kohteeseen. 

 

Iltapäivän päätteeksi saapui kiitettävän paljon vieraita tutustumaan avoimiin oviin. Kävi pian selväksi, että alun perin suunnitellut pari yksiötä ja pari kaksiota eivät riittäisi halukkaille tutustujille ilman kohtuutonta jonottamista, kiirettä tai tungosta ja avasimmekin nopeasti pari asuntoa lisää väljemmin tutustuttavaksi!

Kommentteja, kaunista stailausta ja kohteen kuvausta

Kommentteina yksiöstä todettiin mm. että onhan se kaupunkiyksiön tapaan pieni – mutta toisaalta ihastuttavan kompakti. Omasta rauhasta, näkymistä, ulkoilumahdollisuuksista ja lähikaupasta on intiimille kodille todellakin arvonsa mukaista vastapainoa yksiölle omalaatuisessa ympäristössä. Kaksioissa puolestaan iso olokeittiö kirvoitti lähes poikkeuksetta kaikissa vierailijoissa jopa hämmästystä, kuinka avara ja tilava kahden hengen miniasunto voi näissä neliöissä ollakaan. Huonekorkeus, luonnonvalo ja yhtenäinen olohuone/keittiö vieläpä omalla saunalla yllätti positiivisesti monet kävijät. Makuuhuoneessakin todella on joidenkin yllätykseksi reilusti tilaa parisängylle!

 

Esittelyä edeltävänä viikonloppuna yhden yksiön ja yhden kaksion oli käynyt esittelyn ajaksi stailaamassa pääkaupunkiseudulla toimivan Cistustus Domosisustussuunnittelija Christa Wikström. Kaunis, moderni ja minimalistinen sisustus loi minikoteihin kaikille aisteille toden tunteen, että nämäkin asunnot ovat kohta jonkun omia koteja! Etänä sovitussa stailauksessa Christa oli käynyt tutustumassa ja valitsemassa stailattavaksi tyyleiltään erilaiset asunnot ja lopputuloksesta ilahtuivat niin järjestäjät kuin esittelyvieraatkin. Imagokuvan Jari Kippola kävi Cisustus Domon opastamana myös ammattimaisesti valokuvaamassa stailatut asunnot ja Talopäivään osallistumisen lisäksi kalustettuihin asuntoihin pääseekin tutustumaan näissä ammattilaistason kuvagallerioissa:

Kiitos menestyksekkäästä Talopäivästä kävijöille sekä yhteistyökumppaneille! Olemme valtavan otettuja mielenkiinnosta minikoteja kohtaan ja kiitämme kaikkia sovitusti tai ex tempore Talopäivään paikalle saapuneita yritys- ja kuntapuolen asiakkaita sekä sijoittajatapahtumaan ja avoimeen esittelyyn osallistuneita! Tapaamisiin!

Menestyksekkäästä esittelystä kertoo myös Forentian osalta se, että esittelyn jälkeen viidestä vapaasta asunnosta vapaana oli enää kaksi yksiötä. Lisää Tuusulan Minikodeista Forentian kotisivulla.