Referenssi: Himoskuution huvilat – laatu ja helppous johti nopeasti lisätilauksiin

Himoksen Lehtelässä sijaitseville Himoskuution tonteille on valmistunut kolmessa erässä 2+2+2 loma-asuntoa eli yhteensä 36 majoituspaikkaa. Vuosi sitten tontit olivat hiihtolomien aikaan täysin tyhjillään ja tilaus ensimmäisistä mökeistä tehtiin helmikuun lopussa. Himoskuution osaomistaja Kimmo Saarinen kertoo, miksi HAWO valikoitui talotoimittajaksi Keski-Suomen suurimman matkailukeskuksen kasvavalle loma-asuntoalueelle.

himoskuutio (11 of 56)
Himoskuutio 1 ja 2 kuvattuna kesällä 2022. Päätös viereisen tontin lisätilauksesta oli jo tehtynä ja maatyöt syksyn toimitukselle jo aloitettuna.

Konseptilla helppo lähteä kokeilemaan

Himoskuution tontit Himoksen kasvavalla Lehtelän loma-asutusalueella olivat luonnontilassa vielä hiihtolomien aikaan vuonna 2022. Suunnitelmia rakentamisesta oli olemassa, mutta HAWOn asiantuntija Tuomas Holapan esittelemä konsepti, missä tehdasrakennetut Hawot toimitetaan täysin valmiina tontille, sai kerrasta ryhtymään tuumasta toimeen.

”Olimme suunnitelleet kahta pientä mökkiä per tontti. Oli tarkoitus rakentaa jonkinnäköisistä elementeistä tai sitten valmismökkeinä, mutta näin pitkälle valmista mökkiä emme osanneet alkuun ajatellakaan”, Kimmo Saarinen kertoo ajatuksen muutoksesta rakennussuunnitelmissa.

”Teidän [hankkeen läpivientiajan] nopeus on se, joka lopulta ratkaisi, että lähdettiin hyvinkin nopeasti kohdetta toteuttamaan. Ensimmäiset mökit olivat luvatusti vuokralla jo ennen juhannusta. Ja ollaan oltu tyytyväisiä.”

Ensimmäiset majoittujat viihtyivät upouusissa mökeissä ja upeassa juhannussäässä.

Ensikokemus rohkaisi nopeaan lisätilaukseen

Himoskuution omistajien kokemus hankkeen helppoudesta on vertaansa vailla. Toimituspäivästä Saarinen kertoo, että heillä oli tarkoitus mennä ottamaan kuvia asennuksesta. ”Sanottiin, että tulevat siinä aamupäivällä niin lähdimme aamupäivällä ajamaan Tampereelta kohti Himosta ja sinne mennessä ajoikin jo nosturi vastaan. Hawot olivat tontilla paikoillaan ja siellä viimeisiä kuljetusmuoveja irroteltiin. Ehkä se kertoo siitä helppoudesta! Puheet pitivät hyvin paikkansa.”

 

Helmikuun lopussa tilatut mökit ehti vuokralle parhaaseen kesäsesonkiin. Himoksella oli hyvät vuokranäkymät, mutta rakentamisen hinta alkoi olla nousussa. ”Meillä oli sopimuksessa pykälä kahden mökin lisätilaukselle samaan hintaan”. Tämä yhdistettynä sekä omaan että ensimmäisten majoittujien kokemukseen johti helppoon päätökseen lisätilauksesta vain 4-5 viikkoa ensimmäisestä toimituksesta. Toinen erä toimitettiin samaan tapaan yhtä vaivattomasti syksyllä.

Konsepti mahdollistaa moninkertaisen rakentamisnopeuden

Saarinen vertaa hankkeiden läpivientiä omaan kokemukseensa hirsirakentamisesta, missä hirsimökin rakentamisessa pohjoiseen meni vuosi. ”Verrattuna vaikka omaan hirsirakentamiseen, hankkeen toteutukseen menee nyt vain noin kolmasosa ajasta.”

”Läpivientiaika tilauksesta ensimmäiseen vuokralaiseen on joka kerta ollut reilusti alle puoli vuotta, eikä rakentamisen aikana ole tontilla turhaan rahaa kiinni. Siinä näkyy, että näitä ei rakenneta sään armoilla vaan sisällä. Ja kun te rakennatte siellä, me tehdään pohjatyöt valmiiksi samassa ajassa”, Saarinen pohtii.

 

Paikallarakentamiseen Saarinen jatkaa hirsivertaustaan, että: ”Vaikka ne hirretkin pystyisi nopeasti laittamaan paikoilleen, niin vaatiihan se varastoinnin ja työn tontilla ja nosturit ym”. Hawojen kohdalla tilanne on toinen: ”kunhan putkarin ja sähkärin hoitaa paikalle [kytkemään verkkoon] ja vähän siivousta viitsii tehdä, niin parin päivän sisään toimituksesta pystyy muuttamaan sisään.”

 

”Kun emme ole mitään rakennusmiehiä, vaan kauniisti sanottuna merkonomin retkuja, niin tämä helppous puhuttelee. Kahdeksaan kuukauteen on rakennettu jo 6 mökkiä – tai rakennettu ja rakennettu…”

 

HAWOn rakentamiskonseptilla voi toteuttaa jopa kolminkertaisen määrän hankkeita verrattuna perinteiseen tapaan lyhyemmästä läpivientiajasta ja pääoman lyhyemmästä kierrosta johtuen.

Tästä Himoskuution ensimmäisestä kahden valmiin mökin toimituksesta kolmanteen kahden mökin toimitukseen oli väliä vain 8 kuukautta.

Himoskuutiot 5 ja 6 ovat uutta mallia, mutta tuttua laatua

”Kokemuksia on nyt jo neljästä mökistä ja laatu vastaa hyvin sitä mitä on luvattu”, Saarinen kertoo tilauksen nro 3 syistä pysyä HAWOn toimittamissa loma-asunnoissa. Tutun mökkikoon rinnalle Saarinen kertoi halunneensa laajentaa tarjontaa ja uudet mökit ovat isompaa Oma 65 Loft -mallia lisämakuuhuoneella ja isommalla parvella. Pienempienkin mökkien tilantuntuun he ovat olleet oltu tyytyväisiä. ”Mökit on mielestäni sellaiset, että niihin mahtuu hyvänkokoista kalustetta. Saunat ja suihkut on sopivan kokoisia – onko se sitten arkkitehtuuria vai mitä, mutta meidän mielestä mittasuhteet ovat osuneet hyvin kohdalleen”, Saarinen summaa.

 

Saarisen mukaan Himoskuution mökit sopivat hyvin lomamajoitukseksi pariskunnille ja pienille perheille tai seurueille. Lisäterassilla ja porealtaallakin ne ovat hinta-laatusuhteeltaan sellaisia, että yksityisilläkin on mahdollisuus nauttia arjen luksuksesta tai pitkästä viikonlopusta. Alue on isoilta tapahtumilta etäällä ja omassa rauhassa. Kesäisin festarien aikaan alueelta kulkee festaribussi ja talvisin hiihtoladulle pääsee käytännössä suoraan omalta pihalta.

 

Himoskuutioiden laadusta ja kiinnostavuudesta kertova seikka on Saarisen mukaan myös se, että ihmiset ovat monesti jopa tamperelaisen hotellin sijasta valmiita varaamaan rauhallisen mökkiyön tunnin ajomatkan päästä Himokselta.

 

Kaikki Himoskuutiot ovat vuokrattavissa kevään 2023 hiihtolomaviikoista alkaen!

Kuvagalleriassa valmiiden Oma 50 loft-mallisten Himoskuutioiden valokuvia kesältä sekä uusien Oma 65 Loftien kuvia helmikuussa 1 viikko huviloiden toimituksen jälkeen!

 

Himoskuution huviloiden varaussivut:

Himoskuutio 1 (Oma 50 Loft, 2h+k+s+parvi)

Himoskuutio 2 (Oma 50 Loft, 2h+k+s+parvi)

Himoskuutio 3 (Oma 50 Loft, 2h+k+s+parvi)

Himoskuutio 4 (Oma 50 Loft, 2h+k+s+parvi)

Himoskuutio 5 (Oma 65 Loft, 3h+k+s+parvi)

Himoskuutio 6 (Oma 65 Loft, 3h+k+s+parvi)