Laatu syntyy kokemuksesta

Mitä on HAWO?

• HAWO on laadukkaiden kotien ja loma-asuntojen valmistaja ja toimittaja.

• Hawolaisten tekemistä ohjaa ammattiylpeys. Toimitamme Hawoja, joista asiakaskin voi olla ylpeä.

• HAWOn missiona on auttaa asiakkaitaan vaivattomampaan ja tuottavampaan toimintaan.

• Sanana Hawo on logatomi, mistä välittyy suomalaisen ja skandinaavisen laadun ulkonäkö ja tunne.

• HAWO edustaa rakentamisen nykyaikaa – laatu syntyy asiakkaamme kokemuksesta.

Hawo. havu. puu. skandinaavisuus. lämpö. laatu. Tähän kiteytyy HAWO.

Rakentamiskonseptimme.

HAWOn konsepti on syntynyt halusta keksiä ratkaisu perinteisiin rakentamisen ongelmiin: rakentamisen hitauteen, kalleuteen sekä rakenteista johtuviin allergia- ja kosteusongelmiin. Näin syntyi ajatus teräsperustuksesta.

Yli 10 vuoden tuotekehityksen tavoitteena on ollut rakenteellisesti ja sisäilman kannalta turvallinen ja allergiavapaa alapohja ilman betonia: HAWOn teräsperustus. Rakenne koostuu teräspoimulevyistä ja uretaanieristeestä. Innovatiiviselle perustukselle on Euroopan laajuinen patentti. Tuotantotapamme ansiosta rakennukset valmistuvat sisätiloissa täysin valmiiksi ja vieläpä pienemmällä hiilijalanjäljellä.

HAWOn tuotekehitystä ohjaa asiakkaidemme kokemukset. Valmistusprosessimme on auditoitu ja HAWOlle on myönnetty FC-5:2014 -varmennustodistus puurakenteisten elementtien rakentamisessa.

HAWOn konseptiin kuuluu myös rakennusten kuljetukset ja asennukset. Valmista tulee jopa parissa tunnissa! Hitaita betonivaluja tai erillisiä perustuselementtejä ei tarvita. Riittää, kun rakennuspaikalla on tasainen, routimaton alusta (tyypillisesti tiivistetty sorapatja + routaeristeet) ja tarvittavat vesi-, viemäri- ja sähköliittymät mittapiirustusten mukaisesti. Ohjeet maanrakentamiseen saa tietysti meiltä. Kun tontti on valmis, asennuskumppanimme hoitaa valmiin talon paikalleen ja valmiiksi käyttöön.

Konseptin hyödyt asiakkaallemme

• Tehokkaaksi suunniteltu

Hawojen pohjaratkaisut on ammattilaisten suunnittelemia ja ne ovat aina käyttötarkoitukseensa hyvin sopivat. Esimerkiksi kaikki Oma-malliston asuntomme ovat täysin esteettömiä. Tilasuunnittelun lähtökohtana ovat käytännöllisyys ja viihtyvyys – ne syntyvät tilankäytöstä, laadukkaista pintamateriaaleista ja varustelusta. Asiakkaana pääset toki tekemään mieluisat valinnat useista vaihtoehdoista.

• Nopea toimitus- ja läpivientiaika

Vakiomallistomme ansiosta pystymme tehokkaaseen tuotantotapaan, mikä mahdollistaa jopa kolmen kuukauden toimitusajan yksittäiselle rakennukselle ja lyhentää myös isompien hankkeiden läpivientiaikaa huomattavasti. Investointi saadaan nopeasti käyttöön ja tuottamaan.

• Työmaarakentaminen minimissä

Innovatiivisen teräsperustuksemme mahdollistaman tehdasrakentamisen ansiosta tontilla tapahtuva työmaarakentaminen on minimissä.

Perustuksineen  toimitettava talo lasketaan vain paikoilleen. Paikan päällä tehdään vain viimeistelytyöt, kuten sokkelilevyjen, talotikkaiden tai vesikourujen kiinnitys kuljetuksen jälkeen. Sähkö- ja vesiliittymien päällekytkennän aikataulusta riippuen talot saadaan käyttövalmiiksi jopa saman päivän aikana. Tällä tavalla asiakkaan on mahdollista toteuttaa pohjatöiden yhteydessä myös tontin piharakentaminen lähes valmiiksi ennen itse talojen toimitusta.

• Siirtokelpoisuus 

Jäykän teräspoimurakenteisen alapohjan ansiosta rakennuksen voi perustuksineen tarvittaessa siirtää yhtä helposti ja yhtenä kappaleena uuteen paikkaan.

Siirtokelpoisuus vähentää investoinnin riskiä, koska rakennuksista voi tarpeen tullen luopua ja myydä eteenpäin, ne voi korvata isommalla tai pienemmällä mallilla samalle paikalle tai rakennusten asemointia voi tarvittaessa muuttaa. Rakentamisen ei täten tarvitse olla lopullista, vaan tarpeiden muuttuessa ratkaisuja voi myös muuttaa.

• Pienempi hiilijalanjälki

Teräsperustuksessa käytettävien materiaalien hiilijalanjälki on alle puolet samankokoiseen betoniperustukseen verrattuna. Lisäksi talojen valmistaminen kokoonpanolinjalla mahdollistaa materiaalien ja pakkauskokojen tehokkaamman käyttöasteen, suunnittelun sekä kierrättämisen. Rakennuksen elinkaarta voi pidentää mm. siirtokelpoisuutensa ja eri käyttötarkoituksiin mukautumisen ansiosta. Samalla vähenee vanhan purkamisen ja uuden rakentamisen tarve sekä niihin liittyvä raskas työmaaliikenne ja työmaapäästöt.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Kokosimme vastauksia asiakkaidemme yleisimpiin kysymyksiin HAWOn talomallistoon ja muihin rakentamisen kustannuksiin liittyen.

K: Mitä eroa on Lomalla ja Omalla?

V: Rakenteellisesti talot ovat yhtä laadukkaita ja eristyksiltään mm. täysin talviasuttavia. 

 

Loma-malliston ja Oma-malliston ero syntyy puhtaasti varustelusta. Omassa on vakiona mm. täysvarusteltu keittiö, eri sisustusmateriaaleja, koneellinen ilmanvaihto, lattialämmitys koko rakennuksessa, kiinteät säilytyskaapit sekä ulkovarasto.

 

HAWO Loma on sopiva loma-asumisen asemakaavaan ja HAWO Oma pysyvän asumisen kaavaan.

 

K: Mikä on talojen toimitussisältö?

V: Talomallistojen sekä talokohtaiset toimitussisältöluettelot ovat nähtävissä HAWO Oma ja Loma -mallistosivuilla sekä jokaisen talomallin omalla tuotesivulla.

K: Mitkä muutokset talojen materiaaleihin ja varusteluun on mahdollisia?

V: Valittavana on muun muassa seinä- ja lattiamateriaaleja, keittiön koko ja pinnat värisävyt sekä muita mukavuuslisävarusteita. Annamme mielellämme lisätietoja ja keskustelemme asiakasvalinnoista.

 

 

Voit myös itse tutustua asiakasvalintojen tekemiseen tarkoitettuun moduulityökaluun, mihin löydät suoran linkin jokaisen mallimme kohdesivulta. varaa.hetivalmis.fi -moduulityökalussa on listattuna vakiot asiakasvalintamateriaalit ja lisävarusteet. Voit jättää työkalulla helposti valmiin tarjouspyynnön.

 

Tai voit myös pyytää myyjältämme lisätietoja ja kohteeseesi sopivan asiakasvalintakansion pdf-tiedostona.

K: Mitkä muutokset pohjaratkaisuihin on mahdollisia?

V: Mallistossa on valmiiksi eri käyttötarkoituksia palvelevia pohjaratkaisuja eri varusteluilla (K+PH, K+PH+S) ja esimerkiksi keittiön eri sijoitteluilla ja pohjakuvien toteutus peilikuvana on mahdollista. Isoimmissa talomalleissa saunan tilalle on mahdollista rakentaa vaatehuone/kodinhoitotila.

 

Muut teknisesti toteutuskelpoiset muutokset pohjaratkaisuihin ovat myös neuvoteltavissa.

K: Minkälaisen maaperän rakennus vaatii?

V: Rakentamispaikaksi riittää routimaton tasainen alusta (tyypillisesti maanvaihto, tiivistetty sora- tai murskepatja ja routaeristeet) ja tarvittavat vesi-, viemäri- ja sähköliittymät mittapiirustusten mukaisille paikoilleen.

 

Teräsperustuksemme ansiosta rakennuksen paino jakautuu tasaisemmin isommalle alalle ja maaperän kantavuusvaatimukset eivät ole niin suuret, mikä mahdollistaa helpomman rakennuttamisen myös pehmeämmille maaperille.

 

HAWOn ratkaisu soveltuu esim. monille perinteisesti paalutuksen vaatimille tonteille ilman paalutusta.

 

Tarjoamme asiakkaillemme myös tarkemmat maanrakentamisen ohjeet ja referenssit erilaisiin toteuttamiimme kohteisiin!

K: Mitkä ovat kokonaiskustannukset?

V: Kokonaiskustannukset koostuvat talon tuotannon ja toimituksen hinnasta, lupiin ja valvontaan liittyvistä viranomaismaksuista, veden ja sähkön liittymämaksuista sekä tontin urakoinnista.

 

-Saat täysin valmiin talon hintatarjouksen tekemällä meille tarjouspyynnön toivomillasi valinnoilla ja lisävarusteilla. Teollisen tuotantotavan ansioista rakennuksen hintaan ei tule työmaaolosuhteiden aiheuttamia yllätyksiä ja hinnanmuutoksia.
-Kuljetus- ja asennuskulut tarjotaan logistiikkakumppaniltamme tapauskohtaisesti etäisyydestä ja toimituksen koosta riippuen.

-Viranomaismaksut ja yhdyskuntatekniikan sekä maatöiden kulut ovat paikkakunta- ja urakoitsijakohtaisia.

K: Miten rahti- ja asennuskulut määräytyvät?

V: Yhteistyökumppanimme laskee jokaiselle kuljetukselle ja asennukselle tarjouksen, mikä määräytyy rakennusten lukumäärän, rakennusten koon ja rakennuspaikan etäisyyden mukaan.

Rakennusten lukumäärä ja koko vaikuttavat tieliikenteen erikoiskuljetuksen järjestelyn ja mm. saattoautojen lukumäärän tarpeisiin.

Kaupoista toimitukseen

Hawon ostaminen ja käyttöönottaminen on nopeaa ja vaivatonta! Olemme koonneet lyhyesti HAWOn ja asiakkaan vastuut.

HAWO vastaa...

•Tilausvahvistuksesta

-vahvistamme sopimuksen mukaan tuotantoon menevän rakennuksen yksityiskohdat erillisellä vahvistuksella

•Rakennuslupakuvista

-toimitamme asiakkaalle rakennekuvat, sähkökuvat ja LVI-kuvat hakemusta varten

•Tuotannosta

-rakennuksen valmistaminen Hawon tehtaalla

•Asennuksesta

-rakennuksen toimittaminen asiakkaalle, viemäriliitännän pintakytkentä, tarvittavat säädöt ja viimeistely

• Luovutuksesta

-luovutustarkistus, talokansion ja avainten luovutus asiakkaalle

Asiakas vastaa...

•Rakennusluvasta

-rakennusluvan hakeminen, asemapiirrokset sekä vastaavan mestarin, pääsuunnittelijan ja kvv-valvojan nimittäminen

•Suunnitelmien hyväksymisestä

-HAWOn toimittamien lupakuvien hyväksyminen

•Vesi-, viemäri- ja sähköliittymän hankinnasta

• Tontin maatöistä

-tontin raivaus, maanvaihto, salaojitus, rakennuspaikan valmistaminen HAWOn ohjeiden mukaisesti

•Työmaakytkennöistä

-vesi- ja sähköliittymien työmaakytkennän tilaaminen

Rakentamisen nykyaikaa

Ota yhteyttä

Me hawolaiset vastaamme mielellämme hankettasi koskeviin kysymyksiin. Yhdessä löydämme ratkaisun majoitusta ja asumista koskeviin tarpeisiisi.

Kerro vähän taustoja tai raota suunnitelmiasi ja kysy rohkeasti, o
lemme Sinuun yhteydessä muutaman päivän sisällä!