Referenssi: Kakkosasunto meren rannalla - pilarien päälle muodostui "mieletön kokonaisuus"

Kun arkkitehdin luonnostelema ratkaisu merenrannan kallioiselle tontille kävi neliöhinnalta liian kovaksi, kohteeseen löytykin sopiva, kohtuuhintainen ja vaivaton ratkaisu HAWOlta! Ensimmäisestä pilarien päälle toteutetusta taloasennuksesta on omistajan kokemuksen mukaan muodostunut mieletön kokonaisuus.

Kysyessämme asiakkaalta, miksi päädyttiin asunnon perustamiseen pilarien päälle, oli tähän sekä maaston sanelemia että estetiikan ajamia syitä: 

”Kyseessä on kallioinen tontti. Halusimme talon mahdollisimman lähelle merta ja koska rantasauna oli jo rakennettu valmiiksi, saimme kunnalta luvan nostaa asunto pilarien nokkaan, että saadaan merinäkymä saunan yli – tälle ratkaisulle luvan saaminen kunnalta onnistuikin kivuttomasti.”

 

Mutta miten HAWO tuli kohteeseen mukaan?

”Osittain sattuman ja lopulta eri talopakettien vertailun voittajana.” Kohteeseen ensin teki näyttävän luonnoksen ilmaan rakennetuista taloista hyvillä referensseillä varustettu arkkitehti, mutta projektin neliöhinta olisi noussut niin korkeaksi, että tuli ajankohtaiseksi hakea netistä tietoa erilaisista valmisrakennuksista – missä HAWO valikoitui sopivimpana ratkaisun toteuttajaksi.

 

Tilausprosessi oli asiakkaan mukaan yhtä aikaa helppo ja vaikea. Isot kiitokset lähtivät myyjän suuntaan, joka oli kiitettävästi tavoitettavissa hankkeen aikana, minkä toteutustavasta ei vielä HAWOlla ollut tässä vaiheessa omaa kokemusta. Hidasteista huolimatta sekä pilarit että talotoimitus saatiin marraskuussa tehdystä tilauksesta toteutettua etuajassa jo tammikuun lopussa aluksi suunnitellun huhtikuun sijaan.

”Oli ratkaisevaa saada toteutus tehtyä talvikauden aikana, kun kuntat ja piha-alueen graniittikivet sekä istutusalueet ovat valmiiksi niin kalliit, että olisi rakennustöiden aikana pieni routa suojana. Toimitusajan aikaistus oli tässtä syystä iso plussa. Ja vain parin neliön kunttavaurioilla rupeamasta selvittiinkin.” Tässäkin kohteessa hankkeen tavallista nopeampi läpivientiaika sai asiakkaalta kiitosta.

 

Kuinka asennus rantakalliolle ja pilarien päälle toteutettiin?

”Tehtaaltanne tuli lavetilla kalusto sataman päähän ja nostettiin erikoislavalle millä ajettiin kapea tie rantaan, mikä meni ihan hyvin.” Nosto meni tässä kohteessa välilaskun kautta ja jo tammikuiset kuvat paikalleen istuvasta rakennuksesta ovat komeaa katseltavaa.

 

Miten Hawo sopii merenrannalle?

”Helkatin hyvin. Se oli toinen ratkaiseva tekijä. Toinen talo meillä tontilla on Kannus-talon vasta tulevilla asuntomessuilla esiteltävä uusi Auma-malli ja ovat tämän Hawon kanssa yhtenäisen näköiset, sopivat törkeän hyvin yhteen. Apuna tehtaalla saatiin terassin lasikaiteelle runko valmiiksi, kun terassi tuli kolmen metrin korkeuteen kalliolle. Talo näkyy niin komeana merelle päin, että jo keväällä ohi ajavista veneistä on katseita ja ihmettelyä tänne suuntaan myös näkynyt.”

 

Minkälainen käyttökokemus uusi kakkosasunto on ollut?

”Vielä on keväällä aika vähän käytetty, koska pihat, loppuja sähkötöitä ja pumppaamotyöt on toteutettu vasta nyt keväällä. Oli suunniteltukin, että vasta keväällä otetaan mökki käyttöön. On siellä jo muutaman yön perheenjäseniä tyytyväisesti yöpynyt, kun on kuitenkin kalustettuna. Kesästä alkaen talo tulee viikoilla lisätilaksi ja itselle työtilaksi, viikonloppuisin ja lomilla on sitten perheen ja vierailijoiden vapaa-ajan käytössä.”

 

”Tästä kakkosasunnosta (Oma 50 Loft) tuli mieletön kokonaisuus!”

 

Kiitos asiakkaalle haastattelusta ja valmiin pihan valokuvista!

 

 

Tutustu vaivattomaan ja monipuoliseen rakentamiseen soveltuvaan HAWO-konseptiin hawo.fi/info/

 

Tässäkin kohteessa toteutettu parvellinen kaksio ja muut talomallit pilarien päälle (tai maahan) toimitettavaksi: hawo.fi/mallisto/