Referenssi: Nellim Wilderness, Arctic Lake Villas

Wilderness Hotelsilla on hotelli- ja mökkimajoitusta viidessä erilaisessa ja toinen toistaan upeammassa lomakohteessa Inarin kunnan alueella. Lapin erämaan taikaa pääsee kokemaan nyt myös HAWOn syksyllä toimittamissa ”Arctic Lake Villoissa” Nellimin kylässä – arktisen Inarijärven rannalla.

Hawo Nellim-11

Nellimin kylän kupeeseen toimitettiin syyskuussa Inarijärven rannalla sijaitsevalle tontille seitsemän uutta lomarakennusta. Ruskaviikkojen väriloisteessa ja kauniissa syyssäässä nostettiin ja asennettiin kahden päivän aikana Wilderness Hotel Nellimin uudet Arctic Lake Villat. Modernit loma-asunnot ovat 60-neliöisiä Hawoja, jotka valmistellaan palvelemaan tulevan talvikauden alusta lukemattomia Lapin erämaamatkailijoita.


”Asiakkaitamme ovat ulkoilmaihmiset”, kertoo Wilderness Hotels & Safaris -perheyrityksen toimitusjohtaja Jouko Lappalainen. ”Talvella asiakaskunta on kansainvälistä, majoittujia tulee ympäri maailman.”

 

Wilderness Hotels on tietoisesti satsannut Inarin alueen kohteiden kehittämiseen. Inari on hyvä lomakohde turisteille Ivalon lentokentän ansiosta ympäri vuoden. Inari on myös kotimaan matkaajille helppo kohde kunnan halkaisevan Nelostien ansiosta. ”Lapin luonto, majoitusolosuhteet sekä saavutettavuus ovat hyvät – luontaisesti vetovoimatekijät ovat kohdillaan”, Lappalainen kertoo.

Toimitus talvisesongin alkajaisiksi

Joulukuun alussa pidetty puhelinhaastattelu Lappalaisen kanssa alkoi kiireiseltä hotellimyymälän kassalta. Joulusesongin alku näkyi jo selvästi ja ensimmäiset asiakkaatkin olivat majoittaneet uusissa mökeissä juuri edellisenä viikonloppuna ja varaustilanne näytti jatkossakin hyvältä.

 

HAWOn mökit sopivat Jouko Lappalaisen mukaan oikein hyvin Wilderness Hotelsin majoituskonseptiin: ”Olimme kaavailleet tuolle paikalle valmismökkejä, mistä olisi kaikille vapaa näkymä järvelle. Tämä rakentamistapa toimi oikein hyvin Hawon konseptin ja mökin pohjaratkaisun ansiosta.”

 

”Vaivaton ja valmis paketti, missä on kaikki toiveiden mukaan valmiiksi laitettu ja sovitettu. Meille kävi pitkälti Hawojen vakiovarustus, se on ihan kattava eikä ollut tarvetta tai syytä lähteä sitä muuttamaan. On toki tullut esille, että jos haluaa vähän muokata niin sekin olisi mahdollista! Yrittäjän näkökulmasta se on hyvä homma, mutta päädyttiin että oli hyvä tämä valmis malli.”

 

”Laatu on hyvää tasoa meidän majoitukseen, missä idea on että majoitus on korkealaatuista, mutta ympärillä on erämaata. Lähes kaikki meidän paikat on samanlaisia: majoitus on asutuksen lähellä, mutta kuitenkin on helppo yhtyä luontoon ja safarille.”

Hyvä konsepti Lapissa rakentamiseen

Lapin matkailussa useimmiten luonto on pääosassa niin safarilla kuin majoituspaikan autenttisessa tunnelmassakin. Jouko Lappalaisen mielestä HAWOn valmiskonsepti sopii hyvin Lapissa rakentamiseen ja ”miksei muuallekin”, kun luonto halutaan pitää mahdollisimman koskemattomana.

 

”Siinä mielessä talot ovat käteviä, kun tulevat valmiina. Se vaivattomuus ja helppous, on paljon vaiheita, mitä sillä taklataan! Vain pohjat ja liittymät pitää tehdä ja mökit saa nopeasti käyttöön. Rakentamisella ei tarvitse paljon sotkea.” Kohteen sijaitessa Nellimissä asutuksen ja hotellin lähellä rakentamisesta ei ollut tällä konseptilla häiriötä ulkopuolisillekaan.

 

Kohteen mökkimallin ja toimittajan valinta vahvistuivat HAWOn tehdasvierailun ja valmiiseen kohteeseen tutustumisen myötä. Lappalainen kertoo, että on aina kiinnostunut näkemään, miten mökit tehdään ja tuotantomme eri vaiheisiin tutustuminen vastasi tähän tarpeeseen erittäin hyvin ennen omaa investointipäätöstä. Laadusta pystyi varmistumaan ennen kuin työmaa omalla tontilla oli käynnissä ja talot pystyssä.

 

Hyvien rakennuttajan kokemusten perusteella jatkossa olemassa oleville tonteille on tarvittaessa valmius rakentaa tutulla konseptilla Lappalaisen mukaan nopeastikin lisää Hawoja. ”Odotellaan kokemuksia!” Jouko toteaakin vuoden kiireisimmän sesongin alla.

Luvassa unohtumattomia hetkiä Nellimissä

Wilderness Hotels & Safaris tarjoaa majoituskohteissaan suosittuja aktiviteetteja Inarin erämaamaisemissa talvella muun muassa huskyjen, porojen ja kelkkailun parissa. Ravintolat ja ohjelmat ovat helposti saatavilla läheisen Wilderness Hotel Nellimin päärakennuksen yhteydessä.

 

Uusien Arctic Lake Villojen ikkunat aukeavat arktisen Inarijärven rannassa länteen ja pohjoiseen, joten tuvasta on mahdollista nähdä revontulien syttyvän. Järvenranta puolestaan tarjoaa taianomaisen näköalapaikan täyden loiston ihasteluun. Rannassa on myös ympärivuotisesti mukavat ulkoilumahdollisuudet lenkkeilyn, uinnin, saunomisen ja veneilyn tai kalastuksenkin puitteissa.

 

Koe erämaan taika ympäri vuoden Nellimissä: Wilderness Hotel Nellim

Majoituksen varaussivu: Arctic Lake Villat

 

Katso alta myös Nellimin kohteen asennuselokuva syyskuulta!