Oma interior: kokemuksesta syntyi laadukkaat sisustusvalintapaketit uusiin taloihin

HAWO Oma -talomallistoon on nyt saatavilla valmiit ammattilaisen suunnittelemat Oma interior -sisustusvalintapaketit. Aiemmin asiakkaillamme on ollut mahdollisuus valita kaikki asunnon sisustusrakentamisen materiaalit ja pinnat itse omaan silmään, tyyliin ja käyttökohteeseen sopivaksi. Valmiilla sisustussuunnitelmilla haluamme tehdä laadukkaan ja kodikkaan asumisen kokemuksen luomisesta asiakkaillemme entistä vaivattomampaa ja mahdollistaa toimivien kokonaisuuksien luomisen myös tottumattomille sisustajille.

 

Arkkitehtiopiskelija Elisa Räihä on itse loma-asunnon omistajana Iso-Syötteelle toteuttamassamme kohteessa ja oman HAWO-kokemuksensa pohjalta suunnitteli meille kolme erilaista ja rakennustemme tyyliin sopivaa valmista sisustusrakentamisen suunnitelmaa.

Tässä Kokemuksia-jutussa kerromme, miten suunnitelmat ovat toteutettu ja miten Oma interior -sisustuspaketit auttavat osaltaan asiakastamme laadukkaampaan rakennuttamisen ja asumisen kokemukseen.

Oma interior valkoinen, tupa
Oma interior -sisustussuunnitelmissa pintamateriaalit ja sävyt luovat valmiita harmonisia kokonaisuuksia asuntoon.

Arkkitehtiopintojen ohella ohittamaton yhteistyömahdollisuus

Sisustussuunnittelijana parikymmentä vuotta työskennellyt ja kokemusta kerännyt Elisa Räihä opiskelee arkkitehdiksi Oulun Yliopistossa. Elisa kiinnostui uudesta urahaasteesta ja halusi oppia suunnittelemaan raameja sisustussuunnitelmilleen. Työt sisustussuunnittelun parissa ovat opiskelujen ajan tauolla, mutta puolison kanssa hankitun loma-asunnon valmistaja HAWOn pyytäessä yhteistyöhön suunnittelemaan yritykselle valmiit, laadukkaat sisustusmateriaalipaketit karttuneen ammattitaidon ja oman mökin kokemuksen pohjalta, tuntui päätös sivuprojektista helpolta ja mieluisalta. Ainutlaatuista tilaisuutta yhdistellä henkilökohtaisia toiveita asunnon laatua ja tunnelmaa korostavista materiaaliratkaisuista, sekä ammattirakentajia ja kodinostajia palvelevaa näkökulmaa oli mahdoton ohittaa.

 

Tilaajana haluammekin ilmaista kiitollisuutemme Elisalle hänen löydettyään ajan opintojen ohella tälle projektille sekä lopputuotteeseen tuodusta ammattimaisesta ja upean harmonisesta työn jäljestä! Ensimmäiset Oma interior -sisustuspaketeilla toteutettavat rakennushankkeet ovatkin jo tänä kesänä tuotantolinjalla ja rakennuttajille konsepti on ollut todella tervetullut.

Omakohtainen HAWOn laatukokemus taustalla

Kauniista Iso-Syötteen tunturimaisemasta puolison kanssa ostettu ja yhteistyön linkkinä toiminut asunto on ollut pääsääntöisesti lomavuokrauksessa, mutta myös omassa käytössä, HAWOn talvella toimittamassa Musta Susi Villas -lomakylässä. Tähän kohteeseen asuntojen sisustusmateriaalit on tehty HAWOn asiakasvalintojen vakiomallistosta, missä kaikki valinnat tehdään erikseen.

 

Villa Alaskassa esimerkiksi käytetyt leveät valkolakatut vaakakuusipaneelit, mustat kiintokalusteet sekä kylpyhuoneen iso valkoinen Fibo-levy sekä premium-sauna lämpöhaapalauteilla antoivat ideoita ja aihioita eri sisustuspakettien tunnelmien ja materiaalien rakentamiseen.

Villa Alaska on Elisa Räihän toimesta todella tyylikkäästi kalustettu.
Oman loma-asunnon kokemus ja tunnelma auttoi eri kokonaisuuksien suunnittelussa.

Helposti sisustettavia kokonaisuuksia

”Päätin luoda sellaisia kokonaisuuksia, jotka sopisivat mahdollisimman monenlaisille ihmisille ja joihin asiakas voisi yhdistellä helposti monentyyppistä irtokalustusta”, Elisa kertoo suunnitelmien pohja-ajatuksesta. Asuntojen kokojen vaihdellessa parista kymmenestä viiteenkymmeneen huoneneliöön ja yhdestä kerroksesta parvellisiin malleihin kokonaisuuden tunnelman tulee taipua monenlaisille asujille.

 

Koska HAWO-talomallit ovat kohtalaisen pienikokoisia, kaikkiin kolmeen sisustuskokonaisuuteen luotiin selkeät, yhtenäiset seinä- ja kattopintojen materiaalit.Seinäpaneloinnin ehdotin käännettävän pystysuuntaiseksi ja kapeammaksi, aiemmin mallistossa olleen leveän vaakapaneloinnin sijaan.” Nyt paneeli taittuu samansuuntaisesti sisäkattopintaan ja tuo yhtenäisyyttä pintojen välille. Kapea pystypanelointi tuo tilaan keveyttä ja modernia ilmettä. Paneelin pontti on hyvin kapea ja suorareunainen, joten voimakasta pystykuviointia ei synny. ”Tasaiset pinnat antavat hyvän, selkeän pohjan asukkaan omalle irtokalustukselle”.

Oma interior white: Luunvalkoista ja tammen lämpöä

Kiinteät kalusteet tässä kokonaisuudessa ovat ajattoman valkoiset.

”Yhden kokonaisuuden pääväriksi valitsin luunvalkoisen ja siihen yhdistin lämpimänsävyisen tammikuvioisen lattian. Lattiamateriaaliksi toivottiin hyvin kestävää vinyyliponttilattiaa, jonka olen itsekin kokenut hyväksi materiaaliksi, etenkin vuokrattavan loma-asunnon lattiassa. Materiaali kestää hyvin märillä jaloilla kulkemisen saunan ja mahdollisen ulkoporealtaan välillä.” 

 

”Tähän kokonaisuuteen kuuluu tunnelmallinen, lämpöpuupaneloitu sauna, jossa myös lauteet ovat yhtenäisyyden vuoksi samaa puumateriaalia. Saunan ja pesuhuoneen välinen lasiseinä tuo tilantuntua tiukkaan pakatuissa neliöissä.”

 

”Makuuhuoneisiin hain persoonallista ilmettä tammensävyisellä Vekki-puupaneelilla, joka tuo ryhtiä ja tunnelmaa vaaleaan tilaan.” 

 

”Kiinteät kalusteet ovat tässä kokonaisuudessa ajattoman valkoiset. Yksityiskohtiin, kuten kaapistojen vetimiin, asiakas voi valita kromin, messingin, mustan tai valkoisen väliltä.” 

 

Katso Oma interior white -sisustuspaketin kuvitusgalleria jutun lopusta.

Oma interior grey: skandinaavinen kokonaisuus vaalean puun sävyillä

Tämän kokonaisuuden mausteena on harmaa sävy kiinteissä kalusteissa.

Toinen kokonaisuus rakentuu lattiasta kattoon asti vaalean puun sävyisistä, kuultokäsitellyistä kuusipaneelipinnoista. ”Sain idean CLT-rakenteisista taloista ja hain samaa fiilistä tähän kokonaisuuteen.” 

 

”Tämän skandinaavisen kokonaisuuden mausteena on käytetty vaalean harmaata sävyä keittiön kaapistossa ja pesuhuoneen laatoituksessa. Vaalea puunsävy jatkuu saunan paneloinnissa ja lauteissa.” Puupintojen käyttö ja puunsävyn näkyville jättäminen on tämän päivän sisustamisessa hyvin ajankohtaista niin kodin tiloissa kuin loma-asunnoissakin. 

 

”Keittiön työtasojen ikiaikainen marmorikuvio tuo ilmeikkyyttä ja raikkautta puun rinnalla. Yksityiskohtiin asiakkaalla on
mahdollisuus valita joko musta, kromi tai messingin sävy. Samaa sävyä asukas voi käyttää esimerkiksi irtovalaisimissa, mikäli haluaa jatkaa harmonista linjaa sisustuksessa.”

 

Katso Oma interior grey -sisustuspaketin kuvitusgalleria jutun lopusta.

Oma interior black: ryhdikäs ja rouhea tunnelma ja ajattomia tammensävyjä

Mustat kiinteät kalusteet tuovat syvyyttä ja ryhdikkyyttä tähän kokonaisuuteen

Kolmannen sisustuskokonaisuuden pääväriksi valikoitui ajaton tammensävy. ”Oleskelutilat, keittiö ja makuuhuoneet ovat kauttaaltaan tammen sävyyn käsiteltyä puupaneelia ja lattia tammensävyistä vinyylilankkua. Tämä kokonaisuus on hyvin tunnelmallinen ja sopii niin kodin kuin loma-asunnonkin sisustukseen.” 

 

Pesuhuoneen sisustus jatkaa samaa tunnelmallista linjaa lämpimänharmailla kivikuvioisilla seinä- ja lattiapinnoilla. ”Lasiseinän takaa avautuvaan saunaan halusin luoda savusaunamaisen tunnelman rouheilla, harjatuilla mustilla paneeleilla ja leveillä lauteilla.” 

 

”Keittiökalusteiden väriksi valitsin mustan, joka tuo lisää syvyyttä ja ryhdikkyyttä kokonaisuuteen, mausteena työtasojen tyylikäs ruskeakuvioinen kivilaminaatti. Yksityiskohtiin voi asiakas valita joko mustan, messingin tai kromin sävyn, joka tuo oman mausteensa tilaan ja viimeistelee kokonaisuuden.”

 

Katso Oma interior black -sisustuspaketin kuvitusgalleria jutun lopusta.

Oma interior white

Oma interior grey

Oma interior black

Sisustuspakettien havainnekuvat tilattu ulkopuoliselta kuvittajalta.

HAWO Oma -talomallistolle suunnitellut Oma interior -sisustuspaketit on tarkoitettu erityisesti sijoittaja- ja rakennuttaja-asiakkaillemme tekemään myyvän ja tyylikkään kokonaisuuden suunnittelusta entistä vaivattomampaa. Sisustuspaketit palvelevat hyvin kohteissa, missä asunnot eivät tule omaan käyttöön vaan myyntiin tai vuokrakäyttöön; valmiit, harmoniset kokonaisuudet mistä valita sopivat monenlaisille asukkaille ja mahdollistavat helposti monentyyppistä ja -tyylistä irtokalustusta.

Kiitos Elisalle yhteistyöstä ja menestystä arkkitehtiopintoihin!

 

HAWOn sisustuspaketeilla varusteltavat vaihtoehdot aluerakentamiseen löytyvät HAWO Oma -mallistosta! hawo.fi/oma/