Nykyaikaista rakennusalan työtä huippuporukalla

Aleksi Sovisalo on yksi onnekas HAWOn tehtaan kokoonpanolinjan työntekijöistä. Hänen kokemuksensa tehtaalla työskentelystä ovat erinomaisia ja hän suosittelee lämpimästi HAWOa työpaikaksi kaikille alasta kiinnostuneille, aiemmasta työkokemuksesta riippumatta.

HAWOn Aleksi Sovisalo työskentelemässä rakennuslinjastolla.

Tehtaan linjasto koostuu kahdeksasta työpisteestä ja kussakin pisteessä työskentelee yhdestä kolmeen työntekijää. Jokaisella tekijällä on oma selkeä roolinsa ja jokaisella työpisteellä on valmiit työohjeet erilaisiin työvaiheisiin, mistä syystä kaikkiin töihin onkin Sovisalon mielestä mukava tarttua. Hän pitää työssään rutiineista ja sopivaa vaihtelua työhön tuovat moduulien vaihtuvat koot ja mallit. Aleksi kokee, että tehtaalla on mahtava porukka ja rento ilmapiiri. Hän pitää tärkeänä myös sitä, että työntekijä pystyy itse vaikuttamaan omaan työhönsä.

 

Sovisalo työskentelee työpisteellä kolme, johon talo saapuu eristettynä ja lattialevyt lämmitysmattojen päälle asennettuina. Pesuhuoneen ja saunan laatoitukset on myös tehty. Kolmannella pisteellä työ alkaa ikkunoiden asentamisella, eristämisellä ja varustamisella. Sen jälkeen pesuhuone ja sauna koolataan, jonka jälkeen tehdään väliseiniä ja katon alaslaskuja. Väliseinien asennuksen jälkeen Sovisalo tekee jälkivalut ja asentaa sokkelilevyt sekä laittaa foliopaperin saunaan. Viimeiseksi kolmannella pisteellä loppuasunto koolataan ja asennetaan loputkin väliseinät.

 

“HAWOn kasvu vaikuttaa meihinkin positiivisesti”, hehkuttaa Aleksi Sovisalo. Työntekijät odottavat innolla uuden hallin valmistumista ja uusien Hawolaisten saapumista töihin. Hallin laajennus mahdollistaa isompien talojen rakentamisen ja tuo näin uutta vaihtelua työhön. HAWOlla on Sovisalon mielestä erittäin mukava ja osaava työnjohto, joka huomioi aidosti ongelmakohdat ja pyrkii myös ratkomaan ne. Tehtaalla työskentelee hyväntuulista porukkaa ja sosiaalista energiaa virtaa koko porukan kesken.

HAWO on mahdollisuus kehittyä

Aleksilla oli rakennusalalta vähän aikaisempaa kokemusta, mutta HAWOlla työhön pääsi helposti mukaan ja työssä on oppinut paljon. Työ on enemmän kokoonpanohommaa kuin rakennusalan työtä – tai kuten Aleksi luonnehtii: “Nykyaikaista rakennusalaa.” HAWOn talojen laatu on aina priimaa, koska talo rakennetaan lämpimissä sisätiloissa vaihe kerrallaan hyvien ohjeiden ja kokeneiden käsien kautta. Malliston (haastattelun aikaan) suurin talo, 60 Loft, oli ensimmäisten kappaleiden osalta opettelua ja silloin työpäivät venyivät välillä pitkiksi. Joustavuutta löytyi kuitenkin sekä linjaston kokoonpanijoilta että työnjohdolta ja hommat saatiin rullaamaan hyvin. Nykyisin isommat talot syntyvät samaan tahtiin pienempien 21-neliöisten asuntojen kanssa.


Aleksin terveiset niille, jotka harkitsevat hakevansa töihin HAWOlle ovat rohkaisevia: “Hae ihmeessä töihin nuorekkaaseen, innostavaan ja positiiviseen talotehtaaseen! HAWOlla työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa työn vaiheisiin ja erilaisiin ratkaisuihin ja työtä kehitetään hyvässä ilmapiirissä yhdessä työnjohdon kanssa. Työ on aitoa käsillä tekemistä lämpimässä hallissa mahtavassa porukassa. Kokeneemmat Hawolaiset odottavat innolla uusia työntekijöitä ja ovat valmiita auttamaan HAWO-työuran eri vaiheissa.”

Katso avoimet työpaikkamme ja hae HAWOlle töihin! 

hawo.fi/rekry