"Ei kaikilla ole mahdollisuutta!" - Matalan kynnyksen kumppanimalli asuntosijoittamiseen.

’Ei kaikilla ole mahdollisuutta!’ Kuulen usein otsikon mukaisen, painavan, mielipiteen, ettei kaikilla ole mahdollisuutta hankkia sijoitusasuntoa tai vapaa-ajan vuokramökkiä, saati toimia rakennuttajana sellaiselle. Tottahan se on – mutta uskon, että monille tällainen säästämisen ja sijoittamisen muoto olisi ainakin taloudellisesti mahdollista. Siihen auttaa Pohjolan Tilaelementti Oy:n* kumppanimalli, jossa pienikin vapaana oleva rakennusoikeus voidaan hyödyntää erittäin helpolla tavalla – tuottoisasti.” -Toimitusjohtajamme Timo Hintsala kertoo tässä kirjoituksessa matalan kynnyksen kumppanimallistamme asuntosijoittamiseen.
Timon Tilaelementille* kehittämän kumppanuusstrategian mukainen tehtävämme on auttaa asiakastamme vaivattomampaan ja tuottavampaan liiketoimintaan.

Kumppanuus toiminnan ytimessä

Kumppanina oleminen on molempia osapuolia hyödyttävä suhde. Tällaiseen pitkään, molempia hyödyttävään, suhteeseen haluamme asiakkaidemme kanssa päästä.

Mitkä ovat tässä kumppanuudessa ne asiakkaita hyödyttävät asiat?  Valmistamme tehtaallamme Limingassa täysin valmiita, ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettuja minikoteja ja vapaa-ajan asuntoja. Täysin valmis tarkoittaa meillä täysin valmista. Rakennus tuodaan rakentamispaikalle perustuksia myöten valmiina ja on asumiskäytössä heti asentamisen jälkeen. Helppous ja vaivattomuus onkin yksi kumppanuuden keskeisistä hyödyistä. Asiakkaan tehtäväksi jää teettää omalle tontilleen asemakuva, hankkia rakennuslupa, teettää maatyöt ohjeistuksen mukaan ja hankkia sähkö-, vesi ja viemäriliittymät. Ja näissäkin autamme ja neuvomme.
Timo Hintsala ja yrityksen osakas sekä konsultti Jussi Paaso fläppitaululla kumppanin minikotien rakennusprojektia suunnittelemassa.
"Tehtävämme on auttaa asiakastamme vaivattomampaan ja tuottavampaan liiketoimintaan."
Timo Hintsala
tj @ HAWO

Nopeus ei tarkoita kiirettä ja suurpiirteisyyttä, vaan tehokkuutta ja tuottavuutta

Kuinka kauan kestää yhden minikotikaksion rakentaminen täysin valmiiksi omalle tontille?

Voisi ajatella että tyypillisessä rakentamisen tavassa ensimmäisestä ajatuksesta siihen hetkeen, kun koti on täysin valmis, ehtii kokea kaikki neljä vuodenaikaa. Pohjolan Tilaelementin* kumppanuusmallilla pystymme lyhentämään koko rakennuttamisen aikaa merkittävästi ja saamaan näin sijoitettu pääoma tuottamaan nopeammin. Kun suunnittelu ja maatyöt ovat käynnissä tontilla, valmistamme samaan aikaan tehtaallamme kohteeseen tulevaa rakennusta.

Tehtaassa valmistettu rakennus ei missään kohtaa valmistusprosessia altistu samoille kosteuden ja lämpötilojen vaihteluille kuin ulkona työmaalla valmistettu rakennus. Valmistamisen tapa ei ole kiinni olosuhteista vaan kokoonpanotyötä ohjaa suunniteltu ja valvottu prosessi. Valmistamamme tuotteen laatu on korkea ja tuotantotavasta johtuen laadun vaihtelu on vähäistä.

Pyrimme käyttämään rakentamisessa myös mahdollisimman kestäviä materiaaleja. Esimerkiksi perustus ja alapohja tehdään täysin ilman betonivaluja, ympäristörasitekin on näin pienempi. Innovatiivisella ratkaisulla on myös euroopanlaajuinen patentti.

Virtaus, varasto, hukka, linjasto, kokoonpano, prosessi, lean -filosofia, systeemi, kapeikko ja niin edelleen… Tuttuja tuotantotalouden termejä ja tuo mieleen autotehtaan. Samoja oppeja ja oivalluksia noudatetaan tehtaallamme talojen rakentamisessa. Asiakkaillemme tämä näkyy korkeampana laatuna, toimitusvarmuutena sekä kokonaisuudeltaan kustannustehokkaana ja nopeammin tuottavana ratkaisuna.

"Pohjolan Tilaelementin* kumppanuusmallilla pystymme lyhentämään koko rakennuttamisen aikaa merkittävästi ja saamaan näin sijoitettu pääoma tuottamaan nopeammin"
Timo Hintsala
tj @ HAWO

Loma- ja minikodit sijoituskäyttöön

Takapihalle vuokra-asunto.

Onko kotisi pihalla vapaata rakennusoikeutta? Mahtuisiko siihen yksiö tai kaksio vuokra-asunnoksi sukulaiselle tai tutulle? Sopisiko sukupolvet samaan pihapiiriin?

Omalla tontilla voi hyvinkin olla vapaata rakennusoikeutta, joka on helppo hyöyntää esimerkiksi vuokra-asumisen käyttöön. Tällainen mahdollisuus on helppo selvittää soittamalla kotikuntasi rakennusvalvontaan ja kysymällä mahdollisuutta rakentaa pieni erillistalo vuokrakäyttöön. Yleensä rakennusvalvonnasta saa hyvät ja tarkat ohjeet, miten tulisi toimia. Täysin valmiin minikodin etuna on että oma piha ja ympäristö ovat vain lyhyen hetken aikaa työmaan käytössä. Kun rakennus on tuotu paikalleen ja kytketty sähköt ja vedet, voi asukas muuttaa uuteen kotiin – parhaimmillaan jo saman päivän aikana. Vähäiset työstä johtuvat pihatyöt on helppo viimeistellä täysin valmiin rakennuksen ympäriltä.

 

Kokemuksesta tiedämme, että minikodin vuokrataso on vastaavan kokoista kerrostaloasuntoa korkeampi! Näin sijoittajan etuna on sekä nopeampi valmistuminen että korkeampi vuokratuotto.

"Kokemuksesta tiedämme, että minikodin vuokrataso on vastaavan kokoista kerrostaloasuntoa korkeampi!"
Timo Hintsala
tj @ HAWO
Forentia Oy:n hyvälle tontille suositulla Kempeleen Metsärinteellä valmistuu minitaloja ennen kesää. Kuva: Forentia Oy (Ketunkolon Minikodit, Kempele)

Vapaalle tontille minikoteja.

Pitääkö olla rakennus- ja kiinteistöalan ammattilainen, jotta voisi toimia rakennuttajana minikotihankkeessa? Määräykset ja säädökset on hyvä tuntea mutta niihin on saatavissa erittäin hyvin tietoa ja opastusta. Pohjolan Tilaelementin* kumppanina myös isommat minikotien rakennuttamishankkeet ovat mahdollisia helpommin. Olemalla yhteydessä kunnan rakennusvalvontaan, voi jo etukäteen selvittää, onko alueella minikodeille sopivaa rakentamispaikkaa. Sen jälkeen voimme yhdessä suunnitella tontille sopivat kohteet. Usein rakennuttaja voi laittaa ilman riskiä kohteet ennakkomyyntiin ja näin nähdä, millainen kysyntä minikodeille on. Parhaimmillaan aluetta voidaan rakentaa sitä mukaa kun asuntoja menee kaupaksi. Tuotantotapamme mahdollistaa nopean toimituksen. Voimme toimittaa valmiin kodin valmiille paikalle noin 8-10 viikon kuluttua tilauksesta. Tällä mallilla hankkeeseen sitoutuva pääoma on pienempi ja rahavirtojen näkökulmasta rakennuttajalle keveämpi.

Loma-asunto lyhytaikaiseen vuokraukseen.

Suomessa on mökkibuumi! Kotimaan matkailun suosio on korkealla ja vuokramökkien kysyntä on [tilastojenkin mukaan] todella voimakasta. Kysynnän kasvaessa myös vuokrahinnat tuppaavat nousemaan. HetiValmis -vapaa-ajan asunnoilla on helppo päästä mukaan loma-asuntojen vuokraustoimintaan.

Yhdellä pääsee liikkeelle ja jos kysyntä antaa myöten, ratkaisullamme on helppo lisätä kapasiteettia nopeasti. Lyhytaikaiseen vuokraamiseen on valmiita palveluja, jotka tavoittavat ihmisiä ympäri maailman. Kohteen laittaminen vuokraukseen on erittäin helppoa.  

Majoitusvuokrauksessa saunallinen loma-asuntomallimme Heti Valmis 27. Kuva: Villa Rauha, Lumijoki
"Vuokramökkien kysyntä on todella voimakasta."
Timo Hintsala
tj @ HAWO

”Ei ole kaikilla mahdollisuutta”, totesin jutun alkajaisiksi kuulleeni asuntosijoittamisesta tai rakennuttajana toimimisesta. Jos kirjoitukseni herätti ajatuksia ja mahdollisuus kenties onkin olemassa, niin polku vaivattomampaan ja tuottavampaan asuntosijoittamiseen kumppaninamme on heti valmis.

Timo suhtautuu todella intohimoisesti hyvän tuotteemme ja ainutlaatuisen rakentamistapamme mahdollistaman vaivattoman ja tuottavan kumppanuusmallin toteuttamiseen. 

Yhteydenottoja voi Timolle asiasta ja yhteistyöstä tehdä sivustomme lomakkeiden kautta, suoraan puhelimitse 0400 943 250 tai sähköpostilla timo.hintsala@hawo.fi