Uutisia: Hawoja saaristolaiskylään

Kustavin Lootholman matkailualueen saaristolaiskylän viimeinen vaihe rakennetaan talvella 2022–2023. Alueelle rakennetaan nyt 11 uutta vapaa-ajan rakennusta kokous- ja vapaa-ajan matkailua varten. HAWO toimittaa kauniille matkailualueelle kahdeksan Loma 35 Loft -mallin asuntoa.

Havainnekuva HAWOn Loma 35 Loft -mallin loma-asunnosta.

16.9.2022 Kustavin Lootholmassa hanketta ja saaristomatkailun viimeisiä kuulumisia esitteli Kustavin Matkailu Oy:n toiminnanjohtaja Kimmo Laatta, jonka mukaan laadukkaalle majoitukselle on tarvetta saaristossa. Kuluttajien tasovaatimus on noussut ja uudet laadukkaat mökit ovat saaneet kiitosta asiakkailta. Kokousmatkailun kasvava kysyntä lisää myös majoitustarvetta Kustavin alueella.

 

Kustavin Matkailu Oy:n investointi Lootholmaan on myös maakunnallisesti hyvin merkittävä satsaus matkailuun. ”Erityisen kiinnostavaksi hankkeen tekee kunnan kannalta se, että hanke lisää ympärivuotista matkailua ja majoitusmahdollisuuksia sekä luo erinomaiset puitteet kokousten ja ryhmämatkojen järjestämiseen”, totesi vs. kunnanjohtaja Rauno Peltola.

 

Nyt rakennettavien vapaa-ajan asuntojen toimittajien Teijo-talot Oy:n ja Hawo Suomi Oy:n edustajat olivat paikalla tiedotustilaisuudessa syyskuussa. Hawo Suomi Oy:n Ari Tornberg kertoi, että HAWO on toimittanut kuluvana vuonna useampia mökkejä jo Naantaliin ja nyt Kustaviin: ”Pystymme vastaamaan saaristomatkailun tarpeisiin myös isommissa kokonaisuuksissa.”

 

Kimmo Laatan mukaan valinta talotoimittajista perustui myös toimittajien mahdollisuuteen toteuttaa rakennukset nopealla aikataululla. ”Koska rakennukset tulevat perustuksia myöten täysin valmiina tontille, niin työmaarakentaminen jää vähäiseksi. Kun rakennetaan nyt jo olemassa olevalle matkailualueelle, niin rakentamisesta aiheutuva häiriö jää näin hyvin pieneksi”, Laatta kertoo.

 

Tutustu Kustavin Lootholman matkailuun: lootholma.fi

Loma-asunnot saaristokohteisiin: HAWO Loma